top of page

E-sigaret kankerverwekkender dan sigaret, is uw gezondheid wel van belang?


E-sigaret kankerverwekkender dan sigaret, is uw gezondheid wel van belang? Wat is de waarheid achter het elektrisch roken. Geloof niet in krantenkoppen maar oordeel zelf doormiddel van onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken.

Per jaar overlijden er door rook gerelateerde ziektes zoals longkanker, copd, hart en vaatziektes 20.000mensen. Een e-sigaret bevat 95% tot 99% minder schadelijke stoffen wat door verschillende onafhankelijke onderzoeken over de gehele wereld wordt bevestigd.

Onderzoek elektrisch roken door KU Leuven.

Prof Frank Baeyens van het KU te Leuven publiceerde onlangs nog een onderzoek over de hoeveelheid schadelijke stoffen ten opzichte van een tabak sigaret en concludeerde dat er naar schatting 100 tot 1000x minder schadelijke stoffen zitten in een e-sigaret dan in een normale sigaret. Tevens kwamen deze onderzoekers tot de conclusie dat er met een e-sigaret een 400% hoger slagingspercentage te behalen valt dan dat men probeert te stoppen met roken op eigen wilskracht. Geen een nicotine vervanger behaalt deze resultaten en er is geen middel wat op zo’n korte termijn van groot belang kan zijn op de algemene gezondheid van rokers. Waarom is er dan zo’n enorme tegenstand tegen het elektrisch roken?

Standpunt overheid over de e-sigaret

Je zou verwachten dat het Ministerie van Volksgezondheid dit product zou omarmen, het tegendeel is helaas waar. Feiten worden verdraaid, genegeerd en verzwegen. Er wordt een waas van verwarring gecreëerd. De standpunten van de overheid zijn voornamelijk gebaseerd op foutief geïnterpreteerde onderzoeken en al lang achterhaald. Acvoda publiceerde hier ook meteen een duidelijke uitleg bij. Is de algemene volksgezondheid niet in ieders belang? De zorgpremies blijven stijgen, jaar in jaar uit. De farmaceutische industrie verdiend miljarden op mensen met rook gerelateerde ziektes. In 2010 kwamen er volgens het centraal bureau van de statistiek alleen al aan tabaksaccijns, meer dan 2 miljard euro binnen.

Geen accijns op elektrisch roken.

Roken, stoppen met roken, en rook gerelateerde ziektes is big business in de hedendaagse wereld. Wil men wel dat iedereen stopt met roken, of dat niemand meer te hard rijdt, of dat er geen alcohol verslaafde meer zijn. Er zijn legio voorbeelden waarbij men zich afvraagt is het nu werkelijk om de gezondheid te doen of is het een geld kwestie. Op de vloeistof die een e-sigaret bevat zitten nu namelijk nog geen accijns. Zou het de overheid dan misschien toch om de accijns en het geld te doen zijn, of handelen ze in het belang van de volksgezondheid? Als we kijken naar de feiten lijkt het er sterk op dat men de e-sigaret liever ziet gaan dan komen. De overheid probeerde deze eerst onder de medicijnwetgeving te laten vallen, de Esigbond stak hier in 2012 via een kortgeding tegen de staat een stokje voor. De media wordt continue bestookt met negatieve berichtgeving. Onderzoeken worden compleet uit hun verband getrokken. Wekelijks valt er wel wat negatiefs te lezen.

E-sigaret kankerverwekkender dan sigaret.

Een headliner die op vele nieuws websites te lezen was. Dit was volgens de media de uitkomst van een nieuw onderzoek wat de New England of Journey publiceerde. Het ging hier om de stof Formaldehyde, echter op het voltage waarmee een normale e-sigaret werkt werd de stof juist niet aangetroffen. Zeer positief nieuws zou men denken. Echter ging men vervolgens het voltage verhogen tot een niveau waarbij men de e-liquid niet meer verdampt maar juist verbrand. Logisch wat er vervolgens gebeurde, er werden natuurlijk schadelijke stoffen gemeten. Dat dit in de praktijk niet relevant is doet er niet toe. Het doel is weer bereikt. Feiten verdraaien en zoveel mogelijk twijfel zaaien. Acvoda heeft hier een zeer uitgebreid verslag over gepubliceerd, absoluut het lezen waard. Maar de stemming is helaas weer gezet.

Honderd franse artsen roepen de rokende bevolking op.

Een hondertal Franse longartsen en cardiologen riepen de Franse bevolking onlangs nog op om rokers zo snel mogelijk te laten overstappen op de elektronische sigaret. Daar kampt men met hetzelfde probleem. Het is echt boksen tegen de overheid en de machtige industrieën die hier miljarden aan verdienen. E-sigaret kankerverwekkender dan sigaret en is uw gezondheid echt wel van belang. Onze mening... lees onafhankelijk onderzoeken goed door en oordeel zelf. Laat uw welzijn niet afhangen van een krantenkop. U zult merken dat er maar 1 conclusie is. En bedenk goed, de inzet is uw gezondheid en geld!


3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page