top of page

Eén op vijf stopt definitief met roken dankzij elektronische sigaret


Eén op vijf stopt definitief met roken dankzij elektronische sigaret

Eindelijk ook eens in België wat onderzoek naar de elektronische sigaret als middel om te stoppen met roken. Uit een experiment van de KU Leuven blijkt immers dat de elektronische sigaret met nicotine een uiterst succesvol alternatief is om minder te roken of helemaal te stoppen.

Na het experiment, waarbij 48 proefpersonen gedurende 8 maanden enkel elektronische sigaretten mochten roken, onthield 21% van de rokers zich volledig van het roken. Ook bij proefpersonen die niet volledig gestopt waren, ging het tabaksgebruik er significant op achteruit. In totaal nam het aantal gerookte tabakssigaretten met ongeveer 60% af. Vooral omdat de proefpersonen een groep rokers betrof die niet eens van plan waren te stoppen met roken slaan deze resultaten in als een bom.

Het zijn ook verbluffende cijfers als je ze vergelijkt met die van rokers die louter op eigen houtje proberen te stoppen. Daarvan slaagt immers maar 3 tot 5 procent erin om na hun stoppoging meer dan 6 tot 12 maanden rookvrij te blijven. Ook de slaagkansen van rokers die gebruik maken van de traditionele hulpmiddelen zoals nicotinevervangers (medicatie, patches, kauwgom, …) zijn beduidend lager. Gemiddeld slaagt 10% van de rokers die op zulke methodes beroep doen, erin rookvrij te blijven.


0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page