top of page

Amerikaanse onderzoekers zeggen dat overstappen op e-cigs 6,6 miljoen rokers kan redden.


Amerikaanse onderzoekers zeggen dat overstappen op e-cigs 6,6 miljoen rokers kan redden.

Het nieuwste onderzoek van het Georgetown University Medical Center in de Verenigde Staten geeft aan dat tot 6,6 miljoen vroege sterfgevallen in het hele land kunnen worden vermeden, als rokers moesten overstappen naar e-sigaretten.

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Tobacco Control en mede-auteur David Levy zei dat de elektronische sigaretten zouden moeten worden goedgekeurd als onderdeel van een "eindspel voor het roken van sigaretten".

De onderzoekers zeiden dat de collectieve hoeveelheid extra jaren die de 6,6 miljoen rokers hebben geleefd die zouden kunnen overschakelen naar vapen, zou oplopen tot een verbazingwekkende 86,7 miljoen jaar. "Oud beleid moet worden aangevuld met beleid dat het vervangen van e-sigaretten door de veel dodelijkere sigaretten aanmoedigt," zei Levy.

Bij het uitvoeren van dit onderzoek, nastreefden de onderzoekers de slechtste en beste scenario's voor de mogelijke resultaten die zouden voortvloeien uit het vervangen van het roken door vapen.

Interessant is dat zelfs in het meest pessimistische scenario, de onderzoekers ontdekten dat 1,6 miljoen ex-rokers vroegtijdige dood konden voorkomen, terwijl 6,6 miljoen denkers langer zouden leven in

Lees meer op ...

https://www.vapingpost.com/2017/10/03/us-researchers-say-switching-to-e-cigs-could-save-6-6-million-smokers/


1 weergave0 opmerkingen
bottom of page