top of page

Je e-sigaret gaat op vakantie


Nog even en dan gaan we weer op een welverdiende vakantie. Zonbestemmingen naar bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk zijn dit jaar populairder dan ooit. Naast je zwembroek en slippers gaat je e-sigaret ook mee op vakantie. Voor de meesten is vakantie een aantal weken genieten van zon, zee en rust, aangevuld met een aantal activiteiten. Maar geldt dat ook voor je e-sigaret? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat je zonder problemen kan gebruik maken van je e-sigaret.

Voordat je vertrekt koop je zorgvuldig wat extra e-liquids, coils en misschien ook een extra batterij. Je wilt tenslotte niet zonder e-sigaret komen te zitten op een plek waar je misschien geen e-liquids of andere accessoires kan kopen.

Je e-sigaret in het vliegtuig

Daar sta je, met je koffer bij de douane en je e-sigaret in je zak. Mag je een e-sigaret meenemen in het vliegtuig? Jazeker! de e-sigaret wordt in de meesten landen gezien als een draagbaar elektronisch apparaat en moet daarom mee in je handbagage. Het is verboden je e-sigaret te vervoeren in het vrachtruim van een vliegtuig. Het verbod komt nadat er diverse incidenten waren gemeld waarbij elektronische sigaretten spontaan geactiveerd waren in het vrachtruim. Hierbij was ook brand ontstaan. Door de passagiers de e-sigaret in de handbagage te laten meenemen kunnen dit soort incidenten voorkomen worden omdat er direct toezicht is. Let dus op dat je de batterij van je e-sigaret op een veilige manier vervoerd.

E-liquids mag je ook als handbagage meenemen. Let wel op dat je de flesjes e-liquids moet verpakken in een doorzichtig en afsluitbare plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Je mag je flesjes e-liquids bij de overige vloeistoffen vervoeren zoals je shampoo etc. Neem bij voorkeur ongebruikte flesjes e-liquid mee zodat het door de druk in vliegtuig niet kan gaan lekken. Ook adviseren wij de inhoud van je tank leeg te maken. De kans is groot dat je e-sigaret gaat lekken tijdens de vlucht wanneer deze nog gevuld is met e-liquid. Niet iedere douane ambtenaar herkent een e-sigaret. Heb je bijvoorbeeld een Box Mod en losse clearomizer dan is het raadzaam deze onderdelen los van elkaar te presenteren aan de douane. Wees er bewust van dat het gebruik van een e-sigaret in het vliegtuig verboden is. Hiervoor gelden dezelfde sancties als een traditionele sigaret.

Je e-sigaret op je vakantiebestemming

Je bent op je vakantiebestemming aangekomen, met het vliegtuig of auto. De koffers worden snel uitgepakt en je vakantie gaat nu echt beginnen. Heerlijk wanneer je op een terrasje zit te genieten, maar je elektronische sigaret is daar minder blij mee. E-sigaret batterijen zijn Lithium batterijen en die kunnen slecht tegen extreem hoge temparaturen. Zorg daarom altijd dat je e-sigaret niet in de volle zon ligt of in een dichte auto achterblijft. E-liquids worden door de zon (warmte) dunner en kunnen daarom makkelijker gaan lekken uit je e-sigaret. Zonlicht kan tevens de smaak van je e-liquid aantasten. Leg je e-sigaret en e-liquids zoveel mogelijk in de schaduw.

Je e-sigaret op het strand

Op het strand smeren we ons regelmatig in met zonnebrand om ons te beschermen tegen de zon. Als je na het insmeren je e-sigaret gebruikt kan de verflaag van je e-sigaret aangetast worden en zelfs loslaten. Maak je handen dan ook goed schoon voordat je de e-sigaret oppakt. Als je een koelbox hebt meegenomen kan je hier ook je e-liquids in bewaren. Elektronische apparaten, zoals je telefoon, kunnen slecht tegen zand. hetzelfde geldt voor je e-sigaret. Bewaar daarom je e-sigaret altijd op droge plek en uit de brandende zon.

Je e-sigaret kan verboden zijn

In de meeste landen kan je zonder problemen je e-sigaret gebruiken. Er zijn echter ook landen, zoals Thailand en Dubai, waar het gebruik van een e-sigaret verboden is. Controleer altijd vooraf of het land waar je naartoe reist geen verbod heeft op e-sigaretten of e-liquids.


441 weergaven0 opmerkingen
bottom of page