top of page

Nieuwe studie: Vapen kan zeven miljoen levens redden in ongeveer tien jaar


In overeenstemming met de bevindingen van eerder onderzoek, heeft een recent onderzoek dat gepubliceerd is op Annual Reviews, aangegeven dat als vaping goed wordt ondersteund en gereguleerd, het vapen het aantal tabaksgerelateerde sterfgevallen dramatisch kan verminderen.

De studie getiteld Harm Minimalisatie en Tobacco Control: Reframing Societal Views of Nicotine Use to Rapidly Save Lives, werd uitgevoerd door een team van onderzoekers onder leiding van Dr. David B. Abrams van de New York University. Het team ging op zoek naar de werkelijke impact van het ondersteunen van vapen als hulpmiddel om te stoppen met roken, in vergelijking met het reguleren van vapen als gewoon een andere vorm van tabak.

De onderzoekers analyseerden huidige en eerdere rapporten en gegevens met betrekking tot roken, om relevante patronen en trends te ontdekken. De gecompileerde gegevens gaven aan dat als de meeste sigarettenrokers moesten overschakelen naar vapen, er in tien jaar naar schatting 6,6 miljoen levens zouden worden bespaard, wat zou resulteren in 86,7 miljoen minder levensjaren verloren als gevolg van roken.

Alle negatieve effecten van vapen worden gecompenseerd door positieve Het team legde ook uit dat ze bij de uitvoering van de meest onredelijke simulaties alleen een mogelijk negatief effect op vapen hebben gevonden, en wees er zelfs op dat eventuele negatieve effecten die de komst van vapen had kunnen veroorzaken, zoals de opname van vapen onder jongeren, enorm zijn. gecompenseerd door positieve aspecten.

"Zelfs als het risico van schade voor sommige jongeren die anders niet zouden hebben gerookt, marginaal is toegenomen, moeten dergelijke risico's worden afgewogen tegen de substantiële en onmiddellijke voordelen van verdringing van roken met veiligere nicotineproducten bij zowel jongeren als volwassenen," concludeerden de onderzoekers.


8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page