top of page

Zijn vapers eerder geneigd om het COVID-19 virus aan te trekken? Roken, dus niet


Ondanks alle mediaberichten die vapen koppelen aan een verhoogde kans op het oplopen van het Coronavirus, zijn er tot nu toe geen wetenschappelijke gegevens die een verband tussen beide aangeven.

Een recent artikel op Time heeft er terecht op gewezen dat de media-aandacht voor een mogelijk verband tussen vapen en COVID-19 is toegenomen. Op zijn blog zei het National Institute on Drug Abuse dat mensen met middelengebruiksstoornissen meer risico lopen het virus op te lopen, en het omvatte vapers bij deze groep.

Voorlopige gegevens hebben aangetoond dat het hoogste percentage ziekenhuisopnames in de Verenigde Staten onder jongere volwassenen is geweest, en omdat deze leeftijdsgroep bekend staat om het vapen, komen velen tot de conclusie dat e-sigaretten ze vatbaarder maken.

Er zijn echter geen echte gegevens om dit vermoeden te staven!

Roken, dus niet vapen blijft de echte zorg!

In overeenstemming met wat algemeen wordt aangenomen, heeft de beroemde volksgezondheidsexpert Michael Siegel gezegd dat roken de grootste reden tot bezorgdheid is tijdens de uitbraak. De kans op roken-gerelateerde aandoeningen, in combinatie met het feit dat roken het vermogen van het lichaam om te genezen van infecties remt, brengen rokers een hoger risico, voegde hij eraan toe. Hij wees er echter op: "met vapen weten we het gewoon niet. We hebben het bewijs niet. "

Siegel voegde eraan toe dat uiteindelijk het ergste dat een damper kan overkomen, terugvalt naar roken. 'Terugvallen van roken is het ergste wat ze kunnen doen.' Aan de andere kant, voegde hij eraan toe, kan deze uitbraak recreatieve vapers de vereiste duw geven om eindelijk te stoppen. "Het is altijd beter om geen chemicaliën in je longen in te ademen. Ik zou dat zelfs zonder deze specifieke uitbraak hebben gezegd, 'zei hij. "Het zou zeker een mogelijke stimulans zijn om mensen die vapen te laten stoppen, net als voorzorgsmaatregel."

COVID-19 kan niet gestimuleerd worden door te dampen!

Met betrekking tot het oplopen van het virus via aerosol hebben experts van Public Health England (PHE) erop gewezen dat er momenteel ook geen aanwijzingen zijn dat COVID-19 kan doorgegeven worden door de uitgeademde damp van iemand anders in te ademen.

"Uit het onafhankelijke bewijsonderzoek van Public Health England uit 2018 bleek dat er tot nu toe geen gezondheidsrisico's zijn vastgesteld van passief vapen voor omstanders", zegt Rosanna O'Connor, Director of Tobacco, Alcohol and Drugs bij Public Health England. "Er is momenteel geen bewijs dat coronavirus kan worden opgevangen door blootstelling aan damp van e-sigaretten."

Bronvermelding:

https://time.com/5807214/vaping-coronavirus/

https://www.vapingpost.com/2019/12/06/study-links-smoking-to-an-increased-risk-of-depression-and-schizophrenia/

https://www.drugabuse.gov/about-nida/noras-blog/2020/04/covid-19-potential-implications-individuals-substance-use-disorders

https://time.com/5806475/covid-19-millennials/

https://www.vapingpost.com/2018/02/07/phe-releases-expert-e-cigarettes-evidence-review-report/


1 weergave0 opmerkingen
bottom of page